Exit

Vanwege grote zorgen over de voorgenomen herinrichting van het Kardinaal van Rossumplein hebben verschillende partijen het initiatief genomen om een gezamenlijke actiedag te organiseren op zaterdag 21 september van 13.00 uur tot 15.00 uur. (Locatie: Kardinaal van Rossumplein).

 

Op het Kardinaal van Rossumplein zullen 2 grote, volgroeide bomen worden gekapt. Om het verlies van één volwassen boom te compenseren, zijn minstens 45 jonge bomen nodig. Volgens de huidige plannen van het gemeentebestuur worden er 26 jonge bomen geplant in het gehele plangebied, dat loopt van het Kardinaal van Rossumplein tot aan de Zuid-Willemsvaart.

Met de actie willen de initiatiefnemers het stadsbestuur nogmaals duidelijk maken dat de geplande rotonde geen veilige en groene oplossing biedt en dat er betere alternatieven zijn. De rotonde draagt niet bij aan een veilige verkeerssituatie of een parkachtige omgeving. Onder andere de omwonenden, Stichting Boom en Bosch, Partij voor de Dieren, SP en Leefbaar ‘s-Hertogenbosch zijn bij deze actie betrokken.

Close
Go top