Exit

!OPROEP!
Aan medewerkers, eigenaren, verenigingen, huurders, skaters, bewoners en liefhebbers van de Tramkade, tot het bijwonen van de aankomende raadsbijeenkomst in het bestuurscentrum.

WAAR, WANNEER & WAAROM:
Achter het Stadhuis 5-7 ’s Hertogenbosch, Maandag 21-11 om 20:30.
De Tramkade in ʼs-Hertogenbosch is in anno nu de meest kleurrijke en unieke plek in de stad. Een experiment dat zódanig geslaagd is dat de uitkomst voor veel jonge-, actieve-, alternatieve- creatieve, ondernemende- en levenslustige Bosschenaren onmisbaar is geworden in hun dagelijks leven.
Dit experiment heeft altijd een houdbaarheidsdatum gehad en die loopt 1 september 2025 af. Verschillende groepen en mensen zetten zich al in voor behoud van al het moois dat de Tramkade de stad te bieden heeft.
Hiervoor is en blijft zeker aandacht nodig!

Maar op dit moment speelt er een acuter probleem:
De huidige energiecrisis dreigt er namelijk toe te leiden dat verschillende huurders op de Tramkade hun plek binnenkort dreigen te verliezen. De gemeente heeft ontactische energie contracten afgesloten waardoor de rekening voor veel huurders spoedig onbetaalbaar wordt.
Kirsti Pol is één van die mensen: Zij is beheerder van de Mengfabriek. Hier zijn Barkade, SDL, COC, KOC, StudioDaad en nog velen anderen gevestigd.
Aanstaande maandag om 20:30 heeft zij spreektijd in de gemeenteraad om deze kwestie bij de raad onder de aandacht te brengen.

WAT & HOE:
Het plan is om voor die avond zo veel mogelijk vertegenwoordigers van de Tramkade bij die gelegenheid op de publiekstribune te krijgen.
Het liefst van iedere plek, bedrijf of vereniging minimaal één.
Met onze aanwezigheid kunnen we Kirstiʼs verhaal ondersteunen en een duidelijk signaal afgeven naar onze lokale bestuurders over de waarde van de Tramkade en Mengfabriek, voor ons en daarmee dús ook voor de stad.
Dit zal in de nabije toekomst waarschijnlijk nog vaker nodig zijn, dus: Hoe eerder, beter en vaker we ons verenigen, hoe duidelijker onze boodschap richting de gemeente hopelijk zal worden.

Deze actie is nadrukkelijk niet bedoeld om raadsvergadering te verstoren! Kirsti moet haar verhaal kunnen doen en de raad moet haar kunnen aanhoren. Ik wil iedereen die gehoor geeft aan deze oproep graag beroepen op hun verantwoordelijkheid hierin. Ook is het qua overzicht handig om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, men kan daarvoor dit formulier invullen.
https://forms.gle/eh56sNtye4PGgq9a9

Close
Go top